Mitä meille kuuluu?

04.03.2017

Kauden koonnosta – Tulevan fiilistelyä

Tässä sosiaalisen median sykkyräisessä maailmassa kotisivujen päivittäminen ja juttujen kirjoittaminen on valitettavasti jäänyt rikkinäisen hansikkaan asemaan, et raaski heittää sitä poikkeen, koska toinen hanska on ihan kunnossa ja se rikkonainen hansikas tekee toisesta hanskasta tarpeellisen. Facebook ja instagram ovat valtaapitäviä medioita, mutta fiilistellään tässä pikkisen.

Palataan siis vielä kertaalleen tähän vanhaan maailmaan ja pureskellaan yhdessä muutamia poimintoja Ulman naisten kaudelta 2016-2017 ihan kokonaisten lauseiden ja kappaleiden kautta, ilman hästäkkejä.

Kauden aloitus oli hieman tuskainen. Kolmessa kauden ensimmäisessä ottelussa otettiin huolella pataan ja vasta neljännessä ottelussa pistetili avautui, kun tasapeli tuotti yhden pisteen pottiin. Kotiturnauksessa marraskuussa sitten päästiin juhlimaan, kun sarjan viides ja kuudes ottelu tuottivat pottiin tuplasti täydet pisteet. Joulukuun turnaus olikin sitten saakelin raskas, kun saman päivän aikana piti otella kolme kertaa. Noista otteluista mukaan lähti tappio, tasuri ja voitto. Vuoden 2017 aloittava tammikuun turnaus meni taas kaikin puolin ihan penkin alle ja tuloksena kaksi selkeää turpiinottoa. Helmikuussa oli katastrofaalisen haastava tilanne sairastumisten ja muiden yllättävien poissaolojen vuoksi ja turnaus vedettiin 7 (+ mokke) pelaajalla ja hävittiin molemmat. Edessä tässä vaiheessa enää siis yksi runkosarjan turnaus.

Siinäpä yhdessä kappaleessa koko kausi. Mutta mitä tunteita jokaisen ottelun sisällä onkaan eletty, niitä ei pysty sanoittamaan. Alkukaudesta muistoihin on jäänyt vaikea aloitus ja pelaamisen uudelleen opettelu. Kone käynnistyi yllättävän hitaasti. Kotiturnauksessa vasta päästiin kunnolla fiilistelemään, kun erittäin värikkäiden vaiheiden jälkeen otettiin kuin otettiinkin täydet pojot. Kotiturnaus on aina kauden kohokohta ja oli aivan mahtava hetki päästä ensinnäkin ottelemaan omalla tutulla alustalla, mutta pelaamaan kaikkien omien ihanien edessä. Vain harva jaksaa matkustaa toisille paikkakunnille kannustamaan mukanamme, mutta on niitäkin, hupsuja Ulma-faneja. Tammikuussa ja helmikuussa sitten elettiin tappioputkessa. Tammikuun Joensuun turnaus oli kaikin puolin Ulman kauden heikoin, sieltä ei olisikaan ansaittu pisteitä. Kun mikään ei onnistunut millään sektorilla, ei voi olettaa saavansa mitään. Mutta tappiot voi myös vahvistaa, ja jos ei vahvistaa, niin ainakin opettaa nöyryyttä. No, kokemus se on huonokin kokemus. Helmikuun turnaukseen Joroisissa kiteytyy kaikki tämän kauden vahvimmat muistot. Harmillisten sairastumisten ja muiden päällekkäisten menojen vuoksi matkaan pääsi lähtemään kovin vähälukuinen UlmaJengi, mutta niin kuin joku osasi jo ennen lähtöä ennakoida, siitä tuli (ainakin allekirjoittaneelle) Ulma historian TOP3:seen menevä peliretki. Jos tammikuun tappiot pystyi nielemään heittämällä, niin nämä helmikuun häviöt olivat raastavaa myrkkyä sielulle, ne pelit oltaisiin ansaittu voittaa ja melkein voitettiinkin. Noh, pisteet menivät muille, mutta suurimman voiton saavutti Ulma, henkinen voitto on kaikista merkittävintä. Tuosta turnauksesta voisi kirjoittaa romaanin, muistan jokaisen maalin tarkemmin kuin Nuija ja Tosinuija ykkösen (jonka opettelin sanasta sanaan ulkoa), mutta nyt ei ole tarkoitus sitä turnausta tunteilla.

No, tilanne on tässä vaiheessa se, että kuudesta joukkueesta neljä on sarjataulukossa tavoittamattomissa ja näin ollen karsinnat kutsuvat Ulmaa. Tarkennuksena vielä, että kyse on siis laskusuunnan karsinnoista. Eipä siinä sitä kannata enempää jossitella, sijoitus 5 on Ulmalle tänä vuonna ansaittu paikka ja taakse jää ainoastaan Welhojen kakkosjoukkue. Tasainen sarja, tasaisia otteluita. Jokainen peli on ollut voitettavissa, jokainen peli on ollut hävittävissä. Kun häviöitä tulee enemmän kuin voittoja, niin silloin siinä käy näin. NOOOOOOOO...Tässä sitten kävi sillä lailla, että saimme nämä laskusuunnan kinkerit omaan kotihalliin ja sekös pistää nessun vinkeelle mutterille. Näin ollen, kun asiaa funtsittiin, niin on paljon siistimpää jatkaa pelejä vielä kertaalleen kotikentällä laskukarsinnoissa kuin olla sijoilla 3-4, joille ei tapahdu mitään. Sijoista 1-3 käy muuten vielä törkeen kutkuttava taisto. Sarjaa johtaa tällä hetkellä Josba 20 pisteellä, Welhot ykkönen hengittää niskaan 19 pisteellä ja TuuU kolmossijalla 18 pisteellä. Viimeisessä turnauksessa Josba iskee TuuUta ja Ulmaa vastaan, Welhot yrittää niistää pisteitä JorJyltä ja TuuU:lta. Ae että, menee kyllä mielenkiintoiseksi. Siellä se kärki kamppailee toinen toisiaan vastaan. Ja me kun otetaan Josbalta pisteitä, niin meneepä mielenkiintoiseksi. Niin siis, Josba on kaatanut Ulman tällä kaudella joka kerta, oisko nyt aika ottaa pisteitä pois. . . no ei se ainakaan helppoa ole, mutta mahdollista kyllä, jos vaan kaikki osuu kohdilleen. Että on vielä viimeiseen turnaukseen isoja panoksia monella joukkueella, joten tulee kyllä kertakaikkisen mielenkiintoinen Joensuun keikka. Hitto sentäs.

No tässäpä sitten vielä loppukauden tärppejä:

  • Voittaako joku viimein Tuusniemen Tebbiksen arparallissa oikeasti jotain?

  • Saako Ulma viimeiseen turnaukseen Flown päälle, kun pisteillä ei enää ole merkitystä?

  • Kenellä on mono syönnillä viimeisessä runkosarjan turnauksessa ja kuka saa kauden viimeisessä turnauksen SWAG pipon omakseen? Omaan kotiin saa sen viedä. Se päässä sitten ulkona olla saa. Ja sisällä. No kuka, niin kuka saa pipon. Kuka on sitten kaikista paras Ulmalainen viimeisessä runkosarjan turnauksessa, kuka. Sitten sillä pipolla muita saa kiusata. - Rauno Repomies

  • Mikä joukkue vie 16-17 arvostetun runkosarjan piikkipaikan? Se on kolmen kauppa se. Veikkaan, että.....

  • Kuinka monta kenttäpelaajaa maalivahti Marjo Husso jättää taakseen pistepörssissä?

  • Mikä tulekaan olemaan Josu Putkosen sijoitus pörssissä, kun on pelannut ainoastaan kaksi turnausta koko kaudella?

  • Miten koutsi Kumpulaisen polvi kestää loppukauden rasitukset? Maailman ainoa mies, jolla on polvessa. . .paljon viiltoja ja leikkaushaavoja.

  • Millä tavalla Ulma valmistautuu kotiturnaukseen, laskukarsintoihin. Kuka leipoo kioskiin täytekakun?

  • Miten monella maalilla Ulma niittaa vastustajat viimeisessä kotiturnauksessa? Pelejä on kolme, maaliero + ??

  • Minkä maailman kolkan Ulma valloittaa kaudenpäättäjäissä ja päästetäänkö siihen paikkaan enää koskaan yhtään joukkuetta niiden kinkereitten jälkeen?

Siinäpä vielä loppukauteen mielenkiintoisia seikkoja purtavaksi. Joten stay tuned, asiat tullaan raportoimaan sitten totaalisen viimeisessä raportissa, joskus huhti- toukokuussa ;)

25.03.2017PARAS PÄIVÄ IKINÄ 26.3.2017- Tuu messiin!
04.03.2017Mitä meille kuuluu?
27.11.2016Kotiturnaus fiilistelyä 20.11.2016
02.10.2016Ei vielä pisteille - Studentia 24.9.2016
24.09.2016Avauspamaus 24.9.2016
01.06.2016PELAAMAAN?
05.04.2016Kaikki hyvä päättyy aikanaan..
22.03.2016Naiset selvittivät tiensä II-divarin loppusarjaan!
15.03.2016Runkosarja on taputeltu - Joensuu 13.3.2016
07.02.2016Joensuu 30.1.2016 - kuudes turnaus

Siirry arkistoon »